Terrasoverkapping Aadorp

banner-fonteyn
Terrasoverkapping Aadorp
Lekker onder je eigen errasoverkapping in Aadorp

Terrasoverkapping Aadorp, de voordelen.

Verandas zijn de droom van menig huiseigenaar. Een veranda ziet er prachtig uit: het geeft sfeer aan je huis. Bovendien is het heerlijk vertoeven onder zo’n afdak. In de zomer biedt het schaduw. Aan het begin van de herfst zit je er net wat warmer dan in de rest van de tuin en, ook niet geheel onbelangrijk, je zit altijd droog. Als je terrasoverkapping Aadorp voorzien is van wanden aan de zijkant kan je zelfs in de winter ervan genieten.

Vrijstaand of niet

Verandas en terrasoverkappingen zijn bijna synoniemen van elkaar, maar niet helemaal. Het voornaamste verschil is dat een terrasoverkapping een vrijstaande overkapping kan zijn, terwijl een veranda altijd verbonden is aan je huis. Je kunt een veranda vaak betreden vanuit het huis maar ook via een trap aan de buitekant. Een veranda wordt ook wel een porch genoemd. Het is typerend voor huizen in de zuidelijke staten van de VS om een veranda te hebben aan tenminste één zijde van het huis. Je ziet echter ook statige panden met een zogenaamde wrap around. Dat is een veranda die de gehele omtrek van het huis omvat. Een groot voordeel van een veranda is dat het er prachtig uitziet. Het is bovendien heerlijk om te genieten van een kop koffie of een glas wijn in een schommelstoel op de veranda in Aadorp, toch? Een nadeel kan zijn dat de ruimte waaraan de veranda is verbonden donkerder wordt. Nederland is een vrij donker land, dus het kan onwenselijk zijn om licht weg te nemen door een overkapping die aan je huis verbonden is. Met een tuinoverkapping kan je dat voorkomen. Je kunt de constructie midden in je tuin plaatsen of bijvoorbeeld gekoppeld aan een tuinhuis.

Het materiaal van de constructie

Verschillende materialen zijn mogelijk voor de bouw van een verranda of overkapping. Een houten overkapping is de meest klassieke keuze. Hout is vaak een goedkopere optie, maar vergt ook wat meer onderhoud. Tegenwoordig is aluminium ook een populair materiaal, met name voor tuinoverkappingen. Ook glas kan worden gebruikt, bijvoorbeeld voor de wanden van de overkapping.

Zonwering terras in Aadorp

Je kunt ervoor kiezen om een overkapping te gebruiken om de zon te weren op je terras. In dat geval kan je kiezen voor een glazen dak met een zonnescherm wat flexibel is. Of je kiest juist voor een niet-glazen dak zodat de zon permanent geweerd wordt. Ook de eventuele wanden van een overkapping kunnen voorzien worden van zonneschermen.

Vraag een offerte aan voor een terrasoverkapping in Aadorp

In onze shop heb je de keus uit een breed assortiment aan verschillende overkappingen. Als je benieuwd bent naar de prijs van de overkapping van jouw keuze, raden we je aan een offerte aan te vragen. De prijs van een overkapping hangt namelijk van veel verschillende factoren af. De afmetingen zijn hier uiteraard een belangrijk onderdeel van. Ook het materiaal wat je kiest bepaald in hoge mate de prijs. Daarnaast heb je de keuze verschillende extra’s toe te voegen, zoals een haard.

banner-fonteyn
banner-fonteyn